Turizem

Na vseh opisanih destilacijah, od Istre do Srednje Dalmacije vam ponujajo nakup počitniških stanovanj-apartmajev, novogradenj ali pa malce cenejših - starejših gradenj, v bližini morja, plaž, ali malce dlje, kjer boste imeli mir pred turističnim vrvežem. Stanovanja - apartmaji so manjših in večjih kvadratur, sprejemljivih za vaš žep, opremljenih ali čisto novih, tudi s pogledom na morje….za vaše preživljanje prostega časa in polnjenja baterij. Mogoče pa že razmišljate, da bi se ob upokojitvi preselili v milejšo mediteransko klimo, torej je naša ponudba v razmislek, pripravljena za vaš ogled in nakup. Mogoče pa se boste odločili za nakup hišice, zemljišča?

Mi smo tukaj, da skupaj poiščemo tisto, kar si sami najbolj želite.

NOVIGRAD:

Novigrad, mestece na največjem hrvaškem polotoku Istra, s samo 4.500 prebivalci, z blago mediteransko klimo,z naravnimi lepotami in modrim morjem…..to so samo eni od razlogov, zakaj kupiti nepremičnino v tem zgodovinsko bogatem mestecu, ali pa samo preživeti dopust v enem od najetih apartmajev. Novigrad pa ni poznan samo po svoji bogati zgodovinski preteklosti, temveč tudi po svojem pristanišču, ki je eden od najbolj zaščitenih v Jadranu. V tem malem hrvaškem biseru lahko uživate na športnih terenih, ki so dostopni vsem starostnim kategorijam, sprehajalnih in kolesarskih poteh, ob dobri kavi, prijaznosti domačinov in dobri hrani v kakšni konobi. Novigrad je kraj za male in velike užitke, za manj in zelo zahtevne goste in bodoče stanovalce.

Ponudba nepremičnin Novi Grad

NOVA VAS:

Nova vas je slikovita istrska vasica, nedaleč od direktnega izvoza iz avtoceste-izvoz Novigrad in v bližini bodočega vodnega parka. Oddaljena 2km od Brtonigle in 7 km od morja. Lokacija, kjer se boste naužili miru in nedotaknjene narave, spomladi nabirali šparglje, jeseni gobe, lahko kolesarili po dolini Mirne…to je lokacija, ki sprošča in pomlaja dušo.

Ponudba nepremičnin Nova Vas

DAJLA:

Dajla naselje, ki je 5 km oddaljeno od Novigrada, istrskega turističnega središča. Območje riviere Novigrada, katere del je tudi Dajla, sega vse do reke Mirne in je poznano po kamnitih in prodnatih plažah, ki se vijejo vzdolž nizke, lahko dostopne obale. Bližina Novigrada, kot športno-rekreativnega središča riviere, zagotavlja obiskovalcem dobro zabavo, zato priporočamo počitnice v naselju Dajla tako družinam kot tudi mladim in vsem ljubiteljem aktivnih počitnic.Poznana je tudi po dobrem vinu in oljčnem olju, ravno tako pa vam je tudi odskočna deska za kolesarjenje po bližnji in daljni okolici.

Ponudba nepremičnin Dajla

UMAG:

Umag je mesto in pristanišče na severozahodu Istre. Staro mestno jedro Umaga se nahaja na polotoku, med dvema zalivčkoma. Severni zaliv, ki je nekoliko večji, je zaščiten z lokom in je tudi pristanišče. Novi del mesta gleda na odprt zaliv, in je na severozahodu povezan s turističnim naseljem. Marina Umag je v severnem delu pristanišča. V turističnem smislu je Umag bogat s turističnimi naselji, pa tudi s številnimi hoteli. Vsak med temi centri vsebuje številne športne zmogljivosti – ponujajo možnost potapljanja, jadranja, smučanja na vodi, deskanja, tenis, košarko, nogomet, odbojko, rokomet, ter možnost jahanja. Med ponudbo so mogoče najzanimivejše Igre brez meja na pesku. Umag s svojo okolico je poznan tudi po dobrih in kakovostnih vinih, kar potrjujejo številne kantine na tem področju. Je svetovno znan po teniškem turnirju, ki poteka vsako leto –ATP Croatia Open.

Ponudba nepremičnin Umag

MAREDA:

Mareda, majhno umetno zgrajeno (v 70-tih letih prejšnjega stoletja )turistično naselje, vrstnih hiš in apartmajev v več stanovanjskih stavbah, z velikim avtokampom in okolico, ki kar kliče po sprehodih in kolesarjenju. Plaže so večinoma skalnate, le v sami Maredi je umetna prodnata plaža. V poletnih mesecih je tudi dovolj zabavnega programa za vse starosti.

Ponudba nepremičnin Mareda

POREČ:

Poreč (italijansko Parenzo, latinsko Parens ali Parentium) je turistično mesto in pristanišče na zahodni obali Istre v Istrski županiji (Hrvaška). Poreč ima blago sredozemsko podnebje in je zaradi velikega števila plaž, slikovitosti mesta in bližnje okolice, kulturnozgodovinskih spomenikov, turističnih naselij in kampov eno izmed največjih istrskih turističnih središč ob vzhodni obali jadranskega morja. Mesto je bilo ustanovljeno pred 25. stoletji. V 2. pr. n. št. je postalo rimski castrum, malo kasneje municipium, v 1. stol. pa kolonija. Za rimljani so v Poreču vladali Goti, Bizantinci in Franki. Potem je imel nekaj časa Poreč lastno komunalno upravo, nato pa je prišel v letih 1267 do 1797 pod beneško oblast. Po propadu Benetk je prišel pod avstrijsko oblast. Od leta 1918 do 1943 je pripadal fašistični Italiji. Med številnimi ostanki bogate in burne preteklosti je najpomembnejša slovita Eufrazijeva bazilika, vrhunsko delo bizantinske umetnosti, s prekrasnimi mozaiki, ki jih upravičeno primerjajo z najlepšimi v Evropi. Baziliko je dal v 6. stol. zgraditi poreški škof Eufrazij. Muzej tako imenovane Poreštine so uredili v palači Sinčić, ki je bila zgrajena v 17. stoletju. Muzej hrani zanimive zbirke iz prazgodovine, antičnega in srednjeveškega obdobja, ter zbirko materialov iz NOB. Poreč je dobro izhodišče za raziskovanje centralne Istre, plovbo med manšimi otočki, izlete po kopnem in morju do Pule ali do Umaga, je tudi mesto, v katerem se več ali man cello leto nekaj dogaja, tako da ga priporočamo vsem starostim.

Ponudba nepremičnin Poreč

KARIGADOR:

Karigador (ital. Carigador) je manjše naselje na Hrvaškem, ki upravno spada pod občino Brtonigla; le-ta pa spada pod Istrsko županijo. Naselje leži ob obali zaliva Dajla na zahodni strani Istrskega polotoka severno od Novigrada in je po cesti oddaljeno okoli 8 km od občinskega središča. V zalivu Dajla leži pomol, na koncu katerega stoji svetilnik, ki oddaja svetlobni signal R BK 1M. Globina morja ob pomolu je 2,5 m. Plaža je urejena, skrbijo tudi za sprehajalne poti, poleg tega pa je dobra izhodiščna točka za kolesarjenje

Ponudba nepremičnin Karigador

ČERVAR - PORAT:

Je turistično naselje, ki leži severno od mesta Poreč v hrvaški Istri in spada pod Istrsko županijo. Je sodobno, urbanizirano turistično naselje okrog naravne luke ob zahodni istrski obali, zgrajeno je bilo v 70. letih 20. stoletja, v zalivu Luka Červar, za okoli 7000 prebivalcev. Leži nedaleč stran od »starega« Červarja, naselja, ki se nahaja okrog kilometer južneje in ni ob morski obali. V zalivu Lunga se je razvila marina s kapaciteto preko 300 plovil v morju in 50 mest na kopnem. V marini je tudi servis za popravilo motorjev, splavna drča in 10 t dvigalo. Na rtu Šilok okoli 2 km južno stoji nudistični kamp Ulika. V okolici so nasadi oljk.

Ponudba nepremičnin Červar - Porat

VODICE:

Nedaleč stran od Šibenika, v živahnem zalivu, ki ga obkrožajo številni otoki in otočki, se nahaja kraj Vodice, ki slovi kot eno od najbolj urejenih krajev hrvaške obale. Zaradi bližine Kornatov ter kanjona reke Krke s čudovitimi slapovi so Vodice ena od zelo priljubljenih in atraktivnih turističnih destilacij. Vodice so živahne tako podnevi kot ponoči, vedno ponujajo nekaj novega in nevsakdanjega. Znane so številne vodiške zabavne prireditve, tako kot njene kulturne in tradicionalne prireditve, festivali, Večeri dalmatinskih klap, ter športna tekmovanja: regate, big game fishing, kolesarjenje... Zaradi pestrega nočnega življenja so Vodice eden od najbolj priljubljenih krajev hrvaškega Jadrana. Ko jih enkrat obiščete, se boste z veseljem vračali.

Ponudba nepremičnin Vodice